בעלי מכור לפורנוגרפיה, מכור לסקס, או מתנהג כלפי בצורה פוגענית

בעלי מכור

איך להתמודד עם משבר אמון (גרסא דיגטלית) מהדורת אינטרנט (3)"בעלי מכור לפורנוגרפיה באינטרנט"

"בעלי לא נאמן לי"

"בעלי שותה יותר מידי, מבלה יותר מידי מחוץ לבית"

"בעלי פוגע בי בהתפרצויות זעם" 

אלה מצבים שקשה מאוד להתמודד איתם. האשה שנאלצת להתמודד עם התנהגות פוגענית או התמכרות של בן זוג מותקפת מכל הכיוונים. ההורים – לא תומכים, אולי מאוכזבים. החברות – לא מבינות. ומבפנים מכרסמים רגשות אשם וייאוש. 

כשהכרתי את דניאל (שם בדוי), התרשמתי מאוד מהאופן שבו היא מטפלת ומייעצת לנשים במצב הזה. היא מלאת תבונה, לא ממהרת לשפוט (בעצם לא שופטת בכלל), וליבה מלא אמפתיה. בהמשך סיפרה לי דניאל שהיא התמודדה במשך שנים ארוכות עם בעל מכור ולא מתפקד. דניאל משתייכת לציבור שמרן ואדוק, וזה רק הוסיף לקושי שבו היא חיה. 

היום דניאל ובעלה חיים בזוגיות טובה מאוד. הוא כבר הרבה שנים "נקי" מההתמכרות. הם ביחד, מגדלים את ילדיהם בשמחה, ומנהלים עסקים מצליחים. דניאל ממשיכה לעזור בהתנדבות לנשים שמתמודדות עם הקשיים שהיא עברה. 

דניאל היום אומרת שהיא צמחה מאוד מכל ההתמודדות עם הקשיים בבית – "פשוט כי לא הייתה לי ברירה. דניאל של אז לא הייתה מסוגלת להתמודד. האפשרויות שהיו לי היו לקרוס, או לגדול ולהתחזק. וב"ה שכיוון אותי לגדול ולהתחזק. אני רואה את עצמי כיום מחוייבת להיות שם עבור נשים שמתחילות את הדרך הקשה הזו". 

דניאל עברה טיפולים שונים, גם היא וגם בעלה. ולבסוף היא מצאה את המסגרת שעזרה לה. המסגרת הזו נקראת "אס אנון" – שיטת 12 הצעדים להתמודדות עם התמכרויות הקשורות במיניות. במסגרת זו אנשים שחולקים בעיה משותפת נפגשים כקבוצה, ולומדים על דרכים להתמודד. בין אם הבעיה היא אישית, ובין אם הבעיה היא במעגל הקרוב כמו בן זוג. למרות שיש כאלה שטוענים נגד השיטה, הניסיון של דניאל הוא שהדרך הזו מצילה חיים, פשוטו כמשמעו. ולא רק מצילה – אלא מחזקת ומעצימה. 

דניאל כתבה 2 חוברות מנקודת מבט אישית. בחוברות האלה היא חולקת את הסיפור האישי שלה, וגם הרבה תובנות מחזקות למי שנמצאת במצב דומה. והתייחסות לשאלות הקשות: 

האם להתגרש? איך לדעת האם נכון להתגרש או לתת עוד סיכוי? 

עם מי להתייעץ? חברות? אנשי מקצוע? פסיכולוג, פסיכיאטר…? מי באמת מבין נכון את המצב שאני נמצאת בו ויתן לי עצה נכונה? 

מה האשמה שלי במצב שנוצר? מה אני צריכה לקחת על אחריותי מכל זה? 

איך להסיח את הדעת מכל זה? אני לא רוצה להיות "נפגעת במשרה מלאה"…?

אלה הם כמה מהדברים שנידונים לעומק בחוברות של דניאל. עוד דבר שיפה בחוברות האלה זה שדניאל מכירה את הנושא מכמה פנים: היא מכירה את זה כנפגעת, היא מכירה את זה כזוג שהתמודד בהצלחה עם מצבים קשים מאוד, והיא מכירה את הנושא כאשת מקצוע שמייעצת לעשרות נשים במצבה. 

אני ממליצה מאוד על החוברות האלה. מי שתזדקק לשוחח עם דניאל באופן אישי – יכולה לפנות אלי דרך האתר ואני אעביר אליה את המסר. קישור לרכישת חוברות

מידע נוסף לקריאה: